FORTIA.png

Carta de Serveis

El ple del darrer mes de febrer ha fet efectiva l’adjudicació de les obres de la segona fase del Centre de Tractament de Residus situat a Pedret i Marzà. Després d’acumular molts retards, s’ha resolt el procés de licitació. Les obres les realitzarà una Unió Temporal d’Empreses formada per Contratas Vilor SL i Can Pipa SL per un valor de més de 4 MEUR.

Aquestes obres executaran una part d’instal·lacions comuna amb el nou Centre d’Acollida d’Animals, així doncs, amb aquesta adjudicació aprovada s’engegarà el procés de licitació d’aquest centre. Amb l’ampliació del CTR es farà una planta de desballestament de voluminosos, una deixalleria comarcal i el triangle; un edifici de 750 metres quadrats que a banda de contenir totes les dependències administratives serà l’epicentre de tota l’acció educativa del centre.

En total es van presentar tres empreses amb el compromís d’executar l’obra en 16 mesos, que es dirigiran des de l’àrea de serveis tècnics del mateix consell comarcal.

 

Oratori Sant Pius V de Cadaqués

El darrer ple també ha aprovat, per unanimitat, l’Oratori de Sant Pius V de Cadaqués com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Segons la Llei de Patrimoni Cultural Català és competència dels consells comarcals declarar els BCIL els béns de municipis de menys de 5.000 habitants.

L'oratori es construí amb posterioritat a la canonització de Pius V l’any 1712. Fou el papa que patrocinà la coalició i la formació de l'esquadra aliada que vencé els turcs a Lepant (1571). La victòria cristiana suposà la fi de l'hegemonia turca a la Mediterrània. Així, no és d'estranyar la devoció que li reteren els cadaquesencs, tan castigats per la pirateria.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.