CADAQUES.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, cada any, programa diverses activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones. Amb aquestes accions, l’ens supramunicipal vol posar en valor el paper de les dones a la nostra societat, així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes que es donen en diversos àmbits.

Enguany s’ha llegit el manifest impulsat per l’Institut Català de les Dones als jardins de l’ens comarcal. El text fa èmfasi en l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones que ha permès fer avenços per trencar amb el patriarcat.

L’àrea de Benestar Social ha impulsat tres píndoles audiovisuals on vuit dones polítiques de la comarca comparteixen la seva experiència en relació amb la participació política, la cura, la conciliació familiar, i el repte de la igualtat real en els espais de presa de decisions.

Aquests vídeos, d’uns tres minuts cada un, s’han estrenat aquest 8M i es compartiran a les xarxes socials amb l’objectiu d’obrir el debat tot explicant que el paper de la dona encara no ha assolit la plena igualtat.

L’Oficina Jove també se suma cada any a l’efemèride. Les setmanes prèvies al 8M, un grup de joves va reflexionar sobre el paper de la dona, per tal de plasmar les seves inquietuds en un mural. Tot el procés creatiu ha estat acompanyat per l’artista Marta Bellvehí que ha ajudat a les joves a fer realitat el mural, que han pintat al pas soterrat de la via del tren a la ronda sud de Figueres.

El Dia Internacional de la Dona fa èmfasi a la reivindicació dels drets civils i laborals de les dones i a la lluita feminista dels drets de les dones. Es va celebrar per primera vegada el 1911 quan van sortir al carrer més d'un milió de dones europees i nord-americanes. Les principals reivindicacions van ser el dret a votar, l'ocupació de càrrecs públics, el dret a treballar, l'accés a l'educació vocacional i el final de la discriminació de l'àmbit laboral.

El 1972 l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 1975 Any Internacional de la Dona, i el 1977 va convidar tots els estats a declarar, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la dona i la Pau internacional.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.