ORDIS.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ofereix el Servei Local de Teleassistència, mitjançant un conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona, en el marc de les prestacions de l’àrea de Benestar social als municipis menors de 20.000 habitants. El servei ha crescut, aquest 2022, en prestacions oferint dispositius adaptats a les necessitats de cada usuari.

La teleassistència es tracta d’un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili. El principal objectiu de la teleassistència és oferir seguretat, acompanyament i suport a la persona usuària i els seus familiars, en el seu entorn habitual.

El servei s’ha ampliat amb una nova modalitat que ha fet reestructurar el servei. Actualment, s’ofereix la teleassistència estàndard, basada en un dispositiu en forma de penjoll que permet contactar amb professionals multidisciplinars, i la teleassistència complementària, que afegeix al servei estàndard un seguit de dispositius que permeten detectar riscos a la llar i fora.

Els dispositius complementaris adapten el servei a les necessitats de cada usuari. Aquells que surten de casa compten amb un dispositiu de teleassistència mòbil, un dispositiu de localització GPS o l’accés a l’aplicatiu myCareAssist. Pel que fa a la llar es disposen de sensors de fum, de gasos o de monòxid de carboni. Els professionals també valoren, segons les necessitats, la instal·lació de sensors de moviment i obertura de portes, detector de caigudes, detectors d’eneuresi o d’ocupació del llit o el sofà.

 

Els objectius de la teleassistència

Les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la seguretat i la tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l’habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d’atenció mitjançant un terminal de teleassistència. El servei no es limita només als casos d’emergència sinó que pretén fer un acompanyament en el dia a dia de la persona usuària, donant-li suport i oferint-li companyia amb l’objectiu d’augmentar la seva qualitat de vida. El servei combina els dispositius tecnològics amb un equip de professionals multidisciplinaris, que assegura l’atenció a la persona usuària les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

El Servei de teleassistència domiciliària del consell comarcal dona cobertura a les persones residents i empadronades a la comarca, tret del municipi de Figueres, que compta amb el servei propi. Per accedir a aquest servei que ofereix el consell comarcal s’ha de contactar amb un dels següents telèfons:
• Castelló d’Empúries: 972 456611
• l’Escala: 972 771556
• Roses: 972 152926
• Resta de municipis de la comarca: 972 522000

El Servei Local de Teleassistència té actualment, a l’Alt Empordà, un grau de cobertura d’un 6,4% de la població major de 65 anys, el que representa un total de 1.445 persones usuàries d’aquest servei.

El perfil majoritari de la persona que utilitza aquest servei és el d’una dona major de 85 anys que viu sola. Un 75% de les persones usuàries són dones. Pel que fa a l’edat de les persones usuàries un 55% tenen més de 85 anys, un 42% entre 65 i 84 anys i el 3% restant són menors de 65 anys. Un 41% de les persones usuàries del servei viuen soles.

L’any 2021 el Centre d’Atenció va gestionar més de 65.748 trucades de persones de la comarca i el Servei Local de Teleassistència va atendre 896 situacions d’emergència que va mobilitzar diferents recursos com el 061, els propis familiars de l’usuari, policia o bombers.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.