NAVATA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha celebrat un nou Consell d'Alcaldies a la sala la SUF de Roses. La sessió, celebrada aquest dilluns 14 de març, ha començat amb la lectura d'una declaració institucional de rebuig a la guerra d'Ucraïna, que el Consell d'Alcaldies s'ha fet seu.

El consell d'alcaldies ha tractat diverses temàtiques en relació amb Protecció Civil o l'adjudicació de la segona fase del CTR, entre d'altres. Un cop debatuts tots els punts de l'ordre del dia, representants del Departament d'Igualtat i feminismes de la Generalitat i del Consell Comarcal, han explicat als alcaldes i alcaldesses assistents l'estat dels circuits i protocols d'atenció als refugiats.

El dilluns 15, hi havia comptabilitzades 128 persones refugiades a la comarca, 34 de les quals es troben pendents d'entrar al programa estatal de refugi i que a casa nostra coordina Creu Roja. En el marc d'aquest programa s'habilitarà allotjament per a sis-centes persones. De moment ja hi ha tres-centes places en un hotel de Lloret.

A tota la demarcació de Girona hi ha 23 coordinadors al territori –un del consell comarcal i un altre de l'Ajuntament de Figueres.

Els tècnics han fet èmfasi en evitar l'enviament de material humanitari en favor de la tramesa de diners a entitats humanitàries que, en origen, poden comprar el material que necessiten a cada moment, fomenten l'economia local i estalvien costos logístics que es poden invertir en la labor humanitària. D'altra banda, insisteixen en la necessitat d'informar els voluntaris que es desplacen a recollir refugiats, que és necessari informar dels programes refugi que es trobaran els migrants en arribar i gestionar en origen el millor destí, a prop de les xarxes de suport de cada família, si les tenen, i on els refugiats tinguin més oportunitats de subsistir.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.