ORDIS.png

Carta de Serveis

Pla estratègicAhir a la tarda, l’auditori dels Caputxins de Figueres va acollir la presentació del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local de l’Alt Empordà 2020-2025. Aquest pla neix amb la voluntat d’impulsar el desenvolupament econòmic de la comarca amb l’objectiu de generar activitat econòmica i ocupació de qualitat. L’acte va comptar amb les intervencions de l’Honorable Roger Torrent i Ramió, consell d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i del vicepresident del Consell Comarcal, Agustí Badosa.

El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal juntament amb els principals ajuntaments de la comarca (Figueres, l'Escala, Castelló, la Jonquera, Roses, Llançà, Vilafant i Vilamalla) i diverses associacions empresarials i professionals.

El document preveu una inversió pública valorada inicialment en 9,3 milions d'euros (MEUR) en un termini de cinc anys i té com a objectiu principal aprofitar les potencialitats d'aquesta zona "estratègica" i revertir algunes dades com ara l'elevat índex d'abandonament escolar, el perfil formatiu "baix" o una taxa d'atur més alta que la mitjana catalana.

El disseny d’aquest pla s’ha realitzat de la mà d’un procés participatiu amb quatre taules sectorials (d’ocupació, emprenedoria, turístic i agroalimentari), amb enquestes a 122 empreses i amb entrevistes a persones de tot el territori.

El pla s’estructura en vuit línies estratègiques: projectes motors, formació i ocupació, empresa i emprenedoria, turisme, comerç, indústria i logística, sector agroalimentari i organització i implementació del pla. També compta amb una línia corresponent al pla de xoc post Covid-19 que ja s'ha executat en els darrers dos anys.

ccalt empordà 1Entre les propostes, hi ha l'impuls al Logis Empordà per desenvolupar la segona fase d'obres; establir mecanismes de col·laboració entre la BulliFoundation i el territori; la creació d'un pol de salut i estudiar la viabilitat d'un centre de foment de la dieta mediterrània; estendre la fibra òptica arreu; elaborar un pla de formació professional i un catàleg comarcal de formació adequat a les necessitats de la comarca; crear un servei d'orientació laboral comarcal i un portal amb ofertes de feina de la zona o instal·lar una incubadora vertical d'empreses a Figueres.

Podeu consultar el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local de l’Alt Empordà 2020-2025 en aquest l’enllaç: https://ssl.altemporda.cat/owncloud/s/QyeBfymOjx8vBm9ccalt empordà 4

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.