ALBANYA.png

Carta de Serveis

El passat divendres, 20 de maig, es va fer l'acte de lliurement dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà. Tenen com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Estan organitzats per l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament de Roses, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà, l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona i l'Associació Fòrum imagina. En aquesta edició s'ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Educatius de l'Alt Empordà, així com amb el suport del Programa Catalunya Emprèn, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

S'han establert sis categories dels premis:

Premi Jove Empresari: aquesta categoria premia a l’empresari empordanès menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada. El guanyador ha estat Joan Benejam, de Rufa, cervesera de l'Alt Empordà.

Premi a la Responsabilitat Social Corporativa i Sostenibilitat: aquesta nova categoria premia les empreses amb activitat empresarial que posin en pràctica iniciatives destacades en l’àmbit de la responsabilitat social i la sostenibilitat en el territori. El guanyador ha estat Lluís Vila, de Llavora Agropecuària.

Premi Emprenedor: es premia el projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. El primer premi ha estat per Pau Castillo, de Surcast, tecnologia aplicada al territori; i el segon ha estat per Marta Coll, d'Espai Atenea.

Premi a la Millor Idea de Negoci: es premien les idees de negoci més creatives dels estudiants dels Instituts de la comarca (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat). El guanyador en la categoria d'ESO ha estat Àlex Morillas (Alxcraft.com) de l'Institut Ramon Muntaner, i en categoria de batxillerat i cicles per Nerea Vilchez i Ainoa Vilzhez (Casal inclusiu Atrapasomnis) de l'INS Muntaner.

Premi a la Innovació: es premien a aquella empresa amb seu social a la comarca que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos. La guanyadora ha estat Anna Mabbille, de Colors Vegetals Annam.

Premi a la Innovació en el sector turístic: aquesta categoria premia a aquelles empreses que hagin estat capaces d'innovar en producte, servei o processos en el sector turístic. El guanyador ha estat Pau Calero, de SK Kayak Escola de Piragüisme SL.

L'acte de lliurement ha comptat amb el director General d'Innovació i emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "emprendre és valentia, una actitud. Amb aquests premis reconeixem el talent de l'Alt Empordà. Els premis serveixen per donar suport als emprenedors de la comarca, una comarca plena d'oportunitats en la que els vells models econòmics han de canviar i s'han de diversificar, i l'emprenedoria és el camí per fer-ho".

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, ha donat importància a la consolidació d’aquest acte i ha catalogat aquests guardons de gran necessitat per inspirar a joves emprenedors. Martínez, que ha agraït al sector empresarial la seva tasca per contribuir al desenvolupament de la comarca, assegura que “gràcies a aquest acte, els emprenedors poden conèixer persones que poden ser els seus referents en el futur i, l’experiència dels quals, poden guiar el seu camí i motivar-los”.

Des de l’Ajuntament de Roses, el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, ha destacat que “els premis són un exemple de tothom que té ganes de tirar endavant projectes”. “Aquesta voluntat ens permetrà tirar endavant l’economia de la comarca”, ha afegit.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.