MOLLET.png

Carta de Serveis

Aix铆 ho va aprovar el ple en la sessi贸 de dimarts 26 de juliol, en una moci贸 presentada pel Grup Comarcal de Junts per Catalunya. Aquesta reclama l鈥檕bertura dels dos passos fronterers que encara continuen tancats des de l鈥11 de gener del 2021 per la Prefectura dels Pirineus Orientals. Concretament els de coll de Manrella i el del coll de Banyuls. Aquest darrer en especial, per la seva transcend猫ncia en l鈥櫭爉bit de les relacions socials, econ貌miques i laborals entre els dos territoris. Des de la Prefectura dels Pirineus Orientals al路leguen que s贸n mesures antiterroristes i que eviten la immigraci贸 il路legal, cosa que des del Consell Comarcal es considera una contradicci贸 total amb les disposicions del Tractat de Schengen. 鈥淣i els motius expressats per la Prefectura ni la situaci贸 sanit脿ria actual justifiquen la decisi贸 de mantenir el tancament d鈥檃questes vies de comunicaci贸鈥, defensa la moci贸.


Segons el Grup Comarcal de Junts per Catalunya, aquest tancament ha tingut un impacte negatiu en les activitats econ貌miques, en les relacions laborals i socials i en el desenvolupament de serveis essencials entre els pobles ve茂ns, com tamb茅 amb els de la resta de la comarca. 鈥淪i la voluntat 茅s la de dificultar els lla莽os de catalanitat que uneixen les dues comunitats, afirmem que, el que no es va aconseguir amb el Tractat dels Pirineus, no ho aconseguiran un grapat de blocs de formig贸鈥, afegeixen.


La moci贸, aprovada per tot el plenari amb una abstenci贸 del Grup Comarcal de Ciutadans, expressa, a m茅s, el suport a les administracions p煤bliques i organitzacions civils del cant贸 de la Costa Vermella, que s鈥檋an mobilitzat de cara a constituir una associaci贸 que lluiti judicialment contra aquest tancament.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.