ORDIS.png

Carta de Serveis

L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (ACEC), que pertany a l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha aconseguit gestionar 802.087€ en subvencions per a diferents projectes de varis municipis de l’Alt Empordà. Aquest finançament prové de la Diputació de Girona i va destinat a totes les comarques de la província, dins el programa “Del Pla a l’Acció”. L’objectiu és finançar accions per reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.


De fet, l’Alt Empordà és una de les comarques que més subvencions rebrà gràcies a les gestions de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima. Concretament, es finançaran 136 actuacions. Aquestes consisteixen en la millora de la mobilitat sostenible, la millora de l’enllumenat públic, la instal·lació de plaques solars d’autoconsum, la creació de comunitats locals d’energia, el servei de comptabilitat energètic o el punt d’informació energètica. Cal destacar que, del paquet de subvencions d’aquesta darrera actuació, només l’Alt Empordà ha rebut la meitat del pressupost de tota la província. Això és degut a que, des de l’ACEC, s’ha fet una aposta clara per acompanyar a la ciutadania en la transició energètica. Els tècnics valoren molt positivament els assessoraments realitzats des del Punt d’Informació Energètica, que s’engegarà de nou aquest setembre a diferents punts de la comarca.


El major volum de subvenció a l’Alt Empordà va destinat a la millora de l’eficiència energètica. S’hi destina a la comarca un total de 443.566€. Aquí hi trobem projectes com la renovació de l’enllumenat públic a Fortià i a Torroella de Fluvià, la millora en l’aïllament del local social de Pontós o la millora de l’envolupament tèrmic a l’Ajuntament de Pont de Molins, al centre social de Masarac, a l’Asil Gomis d’Agullana o a la Sala la Congesta de Portbou, entre d’altres. Cadascun d’aquests projectes esmentats està subvencionat amb fins a 15.000€.

La suma total de subvencions destinades a l’Alt Empordà, 802.087€, corresponen al 30% del total del programa “Del Pla a l’Acció” de la Diputació de Girona, que està dotat amb 2.650.000€. A continuació detallarem per punts les subvencions totals rebudes:


• Servei de Comptabilitat Energètica
o Total Alt Empordà: 31.251€ (26%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 120.000€


• Mobilitat Sostenible
o Total Alt Empordà: 67.200€ (34%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 197.948€


• Millora de l’Eficiència Energètica
o Total Alt Empordà: 443.566€ (34%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 1.297.766€


• Millora de l’Enllumenat Públic
o Total Alt Empordà: 30.000€ (33%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 90.000€


• Instal·lacions de Plaques Solars d’Autoconsum
o Total Alt Empordà: 143.112€ (29%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 500.000€


• Comunitats Locals d’Energia
o Total Alt Empordà: 70.571€ (17%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 410.000€


• Punt d’Informació Energètica
o Total Alt Empordà: 16.387€ (48%)
o Total “Del Pla a l’Acció”: 34.286€

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.