NAVATA.png

Carta de Serveis

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acollit aquest dijous una jornada de formació per a les noves monitores del transport escolar de la comarca. En total 60 monitores cobriran les 75 rutes que hi haurà aquest curs, i que donaran servei a uns 2.500 estudiants de l’Alt Empordà d’entre 3 i 18 anys.


La consellera d’Ensenyament, Júlia Gil, ha obert la jornada donant la benvinguda a les monitores, recordant que la finalitat d’aquestes jornades és “donar les eines necessàries als monitors per tal que el servei sigui el més segur i eficaç possible”. Gil ha fet especial menció a la importància de l’educació al transport escolar perquè “la primera porta a l’ensenyament dels alumnes de la comarca és a l’autobús, forma part de la comunitat educativa”.
L’acte també ha comptat amb la presència de l’adjunt al director de Serveis Territorials d’Educació a Girona, Xavier Vilà, que ha remarcat que els futurs monitors “son el primer contacte de les famílies amb l’escola”. “Quan les famílies deixen als nens i nenes al transport, ja estan a l’escola. Per tant sou la imatge del departament d’Educació i del Consell Comarcal”, ha assegurat.


Vilà, que ha catalogat com a “bona notícia” el fet de començar el curs una setmana abans, ha comentat que era una demanda que tenia el Consell Escolar de Catalunya des de fa molts anys, i ha assegurat que hi ha estudis que ho defensen. “És una aposta de govern i s’haurà de valorar com funciona aquest curs per aplicar-ho en els següents”, afegeix.


El director ha recordat també als monitors que la sentència que obligava a fer un 25% de les classes en castellà “ha estat superat per la nova normativa que ha aprovat el Govern de la Generalitat”. “Trobo importantíssim que el primer referent dels alumnes i les famílies de l’educació (els monitors) sigui en català”, ha remarcat.


Precisament en aquesta línia, enguany la formació inclou com a novetat una formació de sensibilització per la llengua duta a terme pel Consorci de Normalització Lingüística, amb l’objectiu de reforçar el català com a llengua vehicular a l’escola. També compten amb una formació d’emergències duta a terme pel cos de Mossos d’Esquadra, per prevenir en cas de risc o saber com actuar en cas d’accident.
El servei de transport escolar s’ofereix des del Consell Comarcal de forma gratuïta a aquells alumnes que han hagut de ser escolaritzats fora del seu municipi. En cada autocar inclou, com a mínim, la presència d’una persona acompanyant, que realitzarà les tasques de vigilància i control durant tot el trajecte.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.