CISTELLA.png

Carta de Serveis

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, ha presidit la concentració que s’ha fet a la seu de la institució en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora – 8M. Martínez ha obert l’acte amb un discurs reivindicatiu, en el que ha fet especial menció a varies problemàtiques en les que es troben les dones avui dia, com els treballs de cures, el Sostre de Vidre o la bretxa salarial de gènere.


La presidenta ha assegurat que “les dones son les principals responsables dels treballs de cures, i això fa que les dones hagin de dedicar-hi moltes hores, deixant de banda altres activitats que podrien ser més gratificants o remunerades”. De fet, Martínez ha afirmat que aquesta dedicació es converteix sovint en una barrera per accedir al mercat laboral.


Segons les dades que ha anunciat la presidenta en el seu discurs, el Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere de l’Alt Empordà diu que l’any 2021 hi havia un total de 3.763 homes a l’atur i, pel que fa a dones, una xifra superior: 4.659. La diferència es fa més evident en la franja d’edat de 25 a 39 anys. “Possiblement perquè les dones en aquesta edat es queden embarassades i han de cuidar els fills. Sovint son les dones les que han de deixar de treballar per cuidar els fills, mentre que els homes continuen treballant”, ha afegit.


Un altre dels temes que Martínez ha mencionat al seu discurs són les condicions de les treballadores de la llar. “És un sector que des de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà se li dona especial importància, ja que és un dels col·lectius que ha estat més invisibilitzat i maltractat institucional i socialment”, ha remarcat.


Però si hi ha un tema que a l’Alt Empordà ressalta per sobre la resta és la bretxa salarial de gènere. I precisament en aquest discurs, la presidenta del Consell Comarcal ha exposat que, segons el Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere, la bretxa de gènere a l’Alt Empordà és lleugerament superior a la de Catalunya i Espanya. És a dir, les dones a l’Alt Empordà cobren un 21% menys que els homes, mentre que a Catalunya és d’un 20,6% i a Espanya un 19,50%.


La concentració ha procedit amb la lectura del manifest, amb la participació de les conselleres comarcals i tècniques de la institució, i ha conclòs amb la reproducció d’un vídeo creat per reivindicar la dona treballadora a la comarca. Un vídeo que ja es pot veure a les xarxes socials del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.