ORDIS.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsarà a partir d’ara un recull de dinàmiques per treballar temes de prevenció i promoció de la salut relacionats amb l’addicció a les pantalles. Aquestes dinàmiques es centralitzaran en una guia que tindrà com a destinatari final els joves d’entre 12 a 15 anys.


La guia, creada per la Taula de Referents de Salut Jove de les Comarques Gironines, està pensada per ser principalment una eina per a professionals que treballin amb joves de la franja esmentada anteriorment, amb l’objectiu que coneguin les línies de treball a seguir, els objectius i les reflexions clau per poder millorar l’addicció a les pantalles.
Aquestes dinàmiques tenen una hora de durada, de manera que permet incloure-les en els grups de classe dins l’horari lectiu, tot i que es poden anar adaptant en funció de les necessitats de les persones destinatàries.


El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, assegura que “l’ús de pantalles és un dels camps que ha envaït la vida dels joves i que, en ocasions, ha provocat situacions que requereixen d’intervencions que sovint no estan a l’abast de les famílies. És aquí on iniciatives com aquesta esdevenen importants per millorar la seva qualitat de vida”. “Apostem per eines d’aquestes característiques, ja que confiem en els nostres professionals i creiem que podem incidir en la conscienciació dels joves en aquest sentit”, afegeix el vicepresident.


Durant la ronda de premsa de presentació de la guia, Bernils va recordar que “segons les dades recollides per l’observatori de dades de l’Institut de Recerca de la Fundació Salut Empordà, quasi el 99% dels joves utilitzen la missatgeria instantània i un 94% participa activament en les xarxes socials”. A més, el vicepresident va afegir que, segons un altre estudi elaborat en aquest cas pel mateix Consell Comarcal sobre els efectes de la pandèmia entre els joves, es constatava que des d’aleshores ha augment el consum d’Internet i del telèfon mòbil, així com també de l’ordinador.


Per la seva banda, el tècnic portaveu dels Referents de Salut Jove a l’Alt Empordà, Agustí Puig, assegura que “aquestes dinàmiques presenten situacions que de ben segur despertaran l’esperit crític dels joves, fent que promoguin l’ús responsable i els hàbits saludables per millorar la seva salut”. “Tenim diversos documents de treball que ens ajuden en la detecció de problemàtiques o situacions que necessiten un reforç, i aquesta és una d’elles”, conclou Puig.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.