MOLLET.png

Carta de Serveis

Aquest dilluns 12 de juny va iniciar la formació teòrica i pràctica del Curs Bàsic de Marger impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb el suport dels ajuntaments adherits al projecte «Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu». Es tracta d’una formació gratuïta de 30 hores que combina teoria i pràctica i que està impartida per professionals especialitzats de l’Associació del Gremi de Margers de Catalunya.
En la visita a l’espai de treball on s’han iniciat les sessions pràctiques, el Vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, ha destacat la importància de mantenir viu l’ofici:
“És una gran oportunitat per fomentar la professionalització d’un ofici que té un lligam molt estret amb la comarca, i que serà indispensable per a la conservació de l’entorn i la preservació del nostre patrimoni natural.”
L’alta demanda de participació d’aquesta primera edició del Curs Bàsic de Marger ha motivat la proposta de dues noves edicions que es duran a terme durant els mesos de juny i setembre, i l’ampliació de la formació amb un curs amb certificació professional.
L’operació «Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu» està cofinançada en un 25% per la Diputació de Girona i un 50% per la Generalitat de Catalunya en el marc de projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
L’abast territorial d’aquesta operació a la Garriga d’Empordà, compren els municipis que comparteixen aquest espai de la comarca: d’Avinyonet de Puigventós, Biure, Llers, Pont de Molins i Vilanant..
Els objectius del projecte són valoritzar el patrimoni de la pedra seca com a recurs turístic sostenible, professionalitzar l'ofici de marger, recuperar l'ofici com a nou nínxol professional i implicar i sensibilitzar la població local en la revalorització d’aquest patrimoni.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.