DARNIUS.png

Carta de Serveis

La Comissió de Suport a Casos Complexos de Maltractaments a les Persones Grans, un dels tres grups de treball en què es divideix la Taula Comarcal contra Maltractaments a les Persones Grans, ha registrat el darrer any 26 víctimes a l’Alt Empordà, 12 més que l’any passat. Les dades es van fer públiques dimecres, 14 de juny, en la sessió plenària anual que reuneix els representants de la Taula per fer balanç de la feina feta al llarg de l’últim any. A banda de la Comissió de Suport a Casos Complexos, està integrada per la Comissió de Sensibilització i Formació i la Comissió de Residències i Centres de Dia, i en aquests dos anys de trajectòria s’ha erigit com un exemple de treball comunitari per combatre l’edatisme.
La presentació del plenari va anar a càrrec de la presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà, Agnès Lladó, i del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils. Lladó va destacar la importància de la feina que es fa des de la Taula: “La Taula dona visibilitat, a través d’aquesta sessió plenària, a una problemàtica que existeix i que ens preocupa, amb l’objectiu de poder conscienciar la població i fomentar el treball en xarxa”. “Una comarca com la nostra, on a les zones rurals l’envelliment supera extraordinàriament la mitjana catalana, fa que els representants públics hàgim d’estar sempre alerta”, va dir Bernils.

La Taula Comarcal contra Maltractaments a les Persones Grans, encapçalada per la Fundació Salut Empordà (FSE), el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres, es va crear fa dos anys per promoure una xarxa de treball i acció comunitària que faciliti la prevenció de situació de maltractaments, a més de potenciar la mirada preventiva sobre aquest fenomen, tant des de la perspectiva de la intervenció professional com pel que fa a la conscienciació ciutadana. Està formada per una trentena de professionals del territori procedents dels àmbits social, de salut, educatiu, policial, jurídic i associatiu, que s’han agrupat en tres comissions de treball. L’objectiu és aconseguir una comarca inclusiva, cuidadora, respectuosa i participativa. La Taula, precisament, és un exemple d’èxit en el context de l’Ecosistema d’Innovació Social i Sanitària de l’Alt Empordà, en el marc del PECT Girona Innovació Social i Digital.
com a culminació de les activitats de sensibilització, el passat dijous, 15 de juny, més de 2.500 persones de la comarca van participar en diferents caminades per commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans. La Taula va organitzar l'activitat “Caminem pels drets de les persones grans” en 5 municipis: Figueres, Castelló d'Empúries, la Jonquera, Llançà i Peralada, i arreu la resposta va ser multitudinària, amb la implicació especial dels centres educatius.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.