BASCARA.png

Carta de Serveis

A finals del anys noranta, diferents col·lectius de productors conjuntament amb els Consells Comarcals de l'Alt i el Baix Empordà van iniciar el procés de creació de la marca de garantia Productes de l'Empordà, amb l'objectiu de reconèixer els productes locals, i afavorir la seva venda. El 2003 es varen certificar els primers productes, la Ceba de Figueres, l’ Arròs de Pals, els Brunyols de l'Empordà i la Botifarra dolça. En els darrers any s'han incorporat nous productes el Recuit de l'Empordà, la Poma de Relleno de Vilabertran , la Gamba de Palamós, i el fesol de l'ull ros.
La marca de garantia Productes de l’Empordà està gestionada pels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i un conjunt de productors, i té per objectiu personalitzar i reconèixer els productes típics de l’Empordà i promoure’n la seva comercialització i venda.
El conseller de Turisme de l’Alt Empordà, Pere Casellas, ha celebrat aquesta nova incorporació i ha destacat que “La Marca de Garantia suposa un segell de quali-tat per als productes i productors adherits, i representa una aposta en ferm d’ambdues institucions per donar suport als productors locals i valoritzar la matèria primera de la nostra terra”.
La mel, producte no exclusiu de l’Empordà però tradicionalment elaborat a aquestes comarques, s’ha trobat històricament a la majoria de cases de pagès, que tenien 2 o 3 ruscs per produir cera per les espelmes i mel per consum propi.
Per a la incorporació d’aquest nou producte a la Marca de Garantia, el reglament es-pecifica les característiques d’aquesta mel de l’Empordà, produïda bàsicament de bruc de primavera, romaní, farigola, castanyer, de bosc, de gira-sol, cap d’ase, melada d’alzina, arboç, i mil flors.
Les tres primeres empreses adherides són: la Mel, entre Torrent i Pals, Mel de Garri-guella i Vademel. L’Empordà compta amb un volum important de productors de mel que poden ampliar aquesta oferta de qualitat.
El conseller de Turisme del Baix Empordà, Raimon Trujillo, ha s’ha referit al que representa la marca de garantia per a la preservació del patrimoni gastronòmic de la comarca i ha fixat un objectius de futur: “La marca de garantia és passat perquè preserva la tradició, però com hem comprovat avui, també és present i seguirem tre-ballant perquè sigui futur. Per això el primer dels objectius que ens proposem és fer un pas endavant i que el territori conegui la marca, per tal de continuar creixent i do-nant valor al producte.“
En aquests moments la marca de garantia engloba un total de 40 establiments propis a l’Alt i Baix Empordà on es troben els productes de la marca de garantia Productes de l’Empordà.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.