CISTELLA.png

Carta de Serveis

Aquest mes de gener ha finalitzat la segona edició del programa de formació per a Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà, impulsat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal i el suport organitzatiu de l’Associació Amunt i Crits, Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà.
La segona edició del programa ha constat d'una formació intensiva de 90 hores lectives, realitzada d’octubre a desembre de 2023, en la qual han participat com a formadors més de 30 professionals de diferents serveis públics i entitats socials i sanitàries. La formació, que ha ofert a les participants coneixements ampli sobre els serveis, recursos i programes de la comarca així com continguts, conceptes, eines i estratègies de dinamització des de la perspectiva de gènere, antiracista i de l’acció comunitària, s’ha estructurat en els següents blocs temàtics; serveis socials, serveis de salut, formació i mercat de treball, interseccionalitat, participació, drets i ciutadania, origen i identitat, interculturalitat i diversitat religiosa i acció comunitària.
Les professionals que han participat en el programa de dones referents comunitàries han estat els següents: Neus Juanola, Ouafae Acharki i Najat Talha de l’equip de primera acollida del CCAE; Carme Ortega, coordinadora dels serveis socials del CCAE i Luci Alvarado, coordinadora del servei d’Intervenció Socioeducativa del CCAE; Glòria Pla i Gemma Juventench, coordinadora i psicòloga respectivament de l’equip de suport a les famílies i envelliment actiu del CCAE; Úrsula Santa Cruz, psicòloga de l’Associació Sembrar; Maria Carrillo, directora de l’EAP de Salut de Figueres; Nadia Sekali i Ikram Bakkouh, mediadores de la Fundació Salut Empordà; Mercè Homs, referent de benestar emocional i salut comunitària de Castelló d’Empúries, Clara Casals, educadora social i Habby Jawo, mediadora intercultural; Hanane Jaraou, llevadora de la Fundació Salut Empordà; Marina Casadevall, cap d’estudis del CFA Maria Verdaguer; Sela Garcia, Tècnica de l’Oficina de Treball de Figueres; Bamari Drammeh, tècnic d’acció comunitària de la Fundació Cepaim; Salma Amazian, tècnica de la direcció general de Migracions, Refugi i Antiracisme; Fàtima Aaatar, Mustafà Shaimi i Carles Serra, de la Càtedra d’anàlisi i acció contra el racisme de la Universitat de Girona; Jenabou Dembaga, sociòloga, educadora i activista antirracista; Tània Blanco i Pilar Alabau, equip d’acció comunitària i inclusió social del CCAE; Imma Quintana, tècnica de projectes de l’Associació Amunt i Crits; Enric Font, docent en arts i habilitats escèniques i Anna Galí, Fil a l’Agulla.
L’objectiu d’aquesta segona edició del programa era reforçar la línia d’intervenció iniciada el 2019 amb el primer Programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà per tal de potenciar i ampliar el grup de dones referents de la comarca per facilitar processos d’intervenció comunitària. En aquesta formació hi han participat un total de 15 dones d’origen migrat i/o dones amb famílies d’origen migrat de la comarca i ha esdevingut un espai de reflexió conjunta entre participants i professionals en relació a l’accés a drets.
Aquesta formació s’ha finançat amb el primer premi de Recerca en Serveis Socials del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, atorgat al programa Habiba: Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà, que ha rebut recentment per l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La nova edició del programa ha comptat amb la col·laboració de la la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres que ha cedit els seus espais per a la realització de les diferents sessions de formació.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.