AGULLANA.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

 El jovent 茅s un col路lectiu que mereix una atenci贸 especial per part de les administracions p煤bliques at猫s el seu car脿cter estrat猫gic en el desenvolupament de la societat. Els joves d鈥檃vui seran els adults de dem脿 i, per tant, les condicions d鈥檃cc茅s del jovent a la vida adulta determinaran en bona part les caracter铆stiques i les necessitats futures de la societat.

L'Alt Empord脿 presenta la peculiaritat de ser la comarca amb m茅s municipis de Catalunya, concretament 68, molts dels quals tenen una poblaci贸 inferior al miler d'habitants. Tradicionalment aquests municipis han reivindicat un major suport de les institucions i de les administracions catalanes per al desenvolupament econ貌mic i social, ja que no disposen dels recursos humans i econ貌mics suficients per fer front a les demandes i necessitats dels seus habitants.

El Consell Comarcal de l'Alt Empord脿, coneixedor d鈥檃questa realitat, considera com a objectius prioritaris el desenvolupament i la dinamitzaci贸 dels municipis rurals de l'Alt Empord脿. Per aquest motiu porta a terme accions que impliquen la implementaci贸 de projectes t猫cnics qualificats en aquests contextos que es financen tant amb recursos propis dels municipis com amb els que proporciona el Consell Comarcal.

Des d'aquesta 脿rea s'impulsen pol铆tiques de joventut properes als reptes proposats pel Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020. Aquestes accions es caracteritzen per una manera de treballar mancomunada i transversal, i compten amb el suport dels diferents ajuntaments i del conjunt d'institucions, professionals i altres agents que interactuen amb el col路lectiu juvenil en el territori, sempre amb la col路laboraci贸 de la Direcci贸 General de Joventut. L鈥檕bjectiu com煤 de tots aquests agents 茅s el desenvolupament de pol铆tiques realistes, eficients i eficaces a la comarca.

Aquest enfocament permet la coher猫ncia i la proximitat en el treball. Tamb茅 facilita poder coordinar les accions que es dirigeixen a aquest col路lectiu i que es donin unes condicions id貌nies que possibilitin la participaci贸 activa de les persones joves, aix铆 com el seu desenvolupament personal i aut貌nom.

Aix铆 mateix, correspon a l鈥檈ns comarcal l鈥檃ssist猫ncia i la cooperaci贸 als municipis, la realitzaci贸 d鈥檃ctivitats i la prestaci贸 de serveis p煤blics d鈥檌nter猫s supramunicipal que assegurin l鈥檈stabliment i la prestaci贸 dels serveis municipals adequats en el territori de la comarca i l鈥檈xercici de les compet猫ncies municipals. Les comarques tenen, entre d鈥檃ltres, les compet猫ncies que els delega l鈥橝dministraci贸 de la Generalitat, d鈥檃cord amb els principis de proximitat a la ciutadania i participaci贸 i efic脿cia en la prestaci贸 de serveis, atenent sempre els interessos propis dels ens locals. En aquest sentit, d鈥檃cord amb la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d鈥檌nstal路lacions destinades a activitats amb infants i joves, i mitjan莽ant el Decret 187/1993, de 27 de juliol, el Govern de la Generalitat delega als consells comarcals les compet猫ncies d鈥檈xecuci贸 en mat猫ria d鈥檌nstal路lacions juvenils. Aquesta delegaci贸 es va fer materialment efectiva el 1994, quan es va establir un marc, des d鈥檃leshores continuat, de relacions en mat猫ria de joventut i educaci贸 en el lleure entre la Generalitat de Catalunya, a trav茅s de la Direcci贸 General de Joventut, i els consells comarcals, en base a la signatura dels corresponents convenis de delegaci贸 de compet猫ncies.

L鈥櫭爎ea de Joventut del Consell Comarcal s鈥檈structura a trav茅s dels programes estrat猫gics inclosos en el Pla d鈥橝ctuaci贸 Anual, que s鈥檈xecuta seguint els objectius marcats i les l铆nies i actuacions de treball definides en el Pla Comarcal de Joventut que t茅 vigent aquesta corporaci贸.

Aquest Pla d鈥橝ctuaci贸 Anual est脿 estructurat en els seg眉ents programes estrat猫gics:

Programa de Suport a les pol铆tiques municipals de joventut

Programa de Foment de la participaci贸 i l鈥檃ssociacionisme entre els joves alt-empordanesos

Programa de Formaci贸 i ocupaci贸 juvenil a l鈥橝lt Empord脿

Programa de Salut juvenil

Programa de Foment de l'emancipaci贸 juvenil


 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (PROTOCOL_EXP2022_36.pdf)2022 Protocol[Protocol d鈥檃bordatge de les viol猫ncies masclistes i lgtbif貌biques als espais p煤blics d鈥檕ci de l鈥橝lt Empord脿]3517 kB

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestaci贸

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pag猫s, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electr貌nic

Horari
Mat铆:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.