CISTELLA.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

A trav茅s del Programa de foment de l'emancipaci贸 juvenil 茅s pret茅n acompanyar el jove en el proc茅s de construcci贸 del seu projecte de vida per tal que esdevingui un ciutad脿 actiu, participatiu i comprom猫s amb l'entorn i la societat.

Entenem la joventut com l'etapa del cicle vital d'una persona en qu猫 aquesta adquireix les habilitats, els instruments i els recursos amb els quals haur脿 d鈥檃frontar la resta de la seva vida. Per tant, des d'aquest programa desenvolupem accions i projectes que fomenten valors, h脿bits i compet猫ncies basats en la conviv猫ncia i la igualtat d'oportunitats de tots els joves de la comarca. Aquest programa s'articula a trav茅s de l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿 com a punt central de desenvolupament de les accions en mat猫ria d'emancipaci贸 i participaci贸 juvenil.

El Consell Comarcal de l'Alt Empord脿, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Figueres tenen signat un conveni de col路laboraci贸 per a la creaci贸 i gesti贸 de l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿.

 

Projecte Oficina Jove

L'Oficina Jove esdev茅 l'eix principal des d'on es desenvolupen les accions en mat猫ria d'emancipaci贸 i participaci贸 juvenil a la comarca. T茅 com a objectiu principal ser el referent per als joves, oferir-los l鈥檃tenci贸 integral necess脿ria per al seu desenvolupament personal i social, i, tamb茅, de contribuir, de manera decidida, en el seu proc茅s d鈥檈mancipaci贸.

Des de l鈥橭ficina Jove es desenvolupen una s猫rie de serveis i projectes:

 

Servei d'informaci贸, orientaci贸 i assessorament juvenil

El servei d'informaci贸, orientaci贸 i assessorament juvenil 茅s un espai on s'at茅n, s'acompanya i es resolen les consultes i els dubtes dels joves durant el seu proc茅s d'emancipaci贸 i autonomia. Des d'aquest servei oferim assessorament personalitzat i informaci贸 sobre temes com l鈥檈ducaci贸, la mobilitat, la feina, la salut, el temps lliure i l鈥檃ssociacionisme.

S'ofereix informaci贸 i assessorament sobre estudis reglats i no reglats, beques, recursos i borses de treball, formaci贸 per treballar, recursos per viatjar, salut, associacionisme i voluntariat, habitatge, lleure i cultura, etc. A part del material informatiu que se'ls dona, tamb茅 disposen d鈥檕rdinadors de consulta, espai WIFI, sala d'estudi i premsa di脿ria.

 

Dinamitzaci贸 juvenil

A trav茅s de la dinamitzaci贸 oferim un servei d'oci educatiu amb el qual incidim en els joves en el seu proc茅s de creixement personal i d'adquisici贸 d'h脿bits. Aquestes activitats estan vehiculades principalment a trav茅s de la programaci贸 de l鈥橭ficina Jove. Es realitzen tot tipus d'activitats i esdeveniments que volen incidir en les inquietuds i les necessitats dels joves de la comarca.

Tallers, excursions, concursos, casal jove... s贸n alguns exemples de les activitats que es duen a terme dins el projecte de dinamitzaci贸 juvenil.

 

Espai Jove Creatiu

L鈥橢spai Jove Creatiu 茅s un projecte social, cultural, p煤blic i gratu茂t que pret茅n dotar la comarca de l鈥橝lt Empord脿 de diversos espais per a la pr脿ctica de les arts esc猫niques i musicals en general.

Aquest espai est脿 format, per una banda, per l鈥檃nomenat Espai Creatiu, on es realitzen diverses activitats vinculades a les arts esc猫niques, com la dansa o obres de teatre, i per l'altra, el Buc d鈥橝ssaig, on els grups de m煤sica jove realitzen pr脿ctiques d鈥檃ssaig i tallers musicals.

 

Trobareu informaci贸 m茅s detallada de l'脌rea de Joventut al web www.empordajove.cat

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestaci贸

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pag猫s, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electr貌nic

Horari
Mat铆:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.