GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

A través del Programa de foment de l'emancipació juvenil és pretén acompanyar el jove en el procés de construcció del seu projecte de vida per tal que esdevingui un ciutadà actiu, participatiu i compromès amb l'entorn i la societat.

Entenem la joventut com l'etapa del cicle vital d'una persona en què aquesta adquireix les habilitats, els instruments i els recursos amb els quals haurà d’afrontar la resta de la seva vida. Per tant, des d'aquest programa desenvolupem accions i projectes que fomenten valors, hàbits i competències basats en la convivència i la igualtat d'oportunitats de tots els joves de la comarca. Aquest programa s'articula a través de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà com a punt central de desenvolupament de les accions en matèria d'emancipació i participació juvenil.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Figueres tenen signat un conveni de col·laboració per a la creació i gestió de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà.

 

Projecte Oficina Jove

L'Oficina Jove esdevé l'eix principal des d'on es desenvolupen les accions en matèria d'emancipació i participació juvenil a la comarca. Té com a objectiu principal ser el referent per als joves, oferir-los l’atenció integral necessària per al seu desenvolupament personal i social, i, també, de contribuir, de manera decidida, en el seu procés d’emancipació.

Des de l’Oficina Jove es desenvolupen una sèrie de serveis i projectes:

 

Servei d'informació, orientació i assessorament juvenil

El servei d'informació, orientació i assessorament juvenil és un espai on s'atén, s'acompanya i es resolen les consultes i els dubtes dels joves durant el seu procés d'emancipació i autonomia. Des d'aquest servei oferim assessorament personalitzat i informació sobre temes com l’educació, la mobilitat, la feina, la salut, el temps lliure i l’associacionisme.

S'ofereix informació i assessorament sobre estudis reglats i no reglats, beques, recursos i borses de treball, formació per treballar, recursos per viatjar, salut, associacionisme i voluntariat, habitatge, lleure i cultura, etc. A part del material informatiu que se'ls dona, també disposen d’ordinadors de consulta, espai WIFI, sala d'estudi i premsa diària.

 

Dinamització juvenil

A través de la dinamització oferim un servei d'oci educatiu amb el qual incidim en els joves en el seu procés de creixement personal i d'adquisició d'hàbits. Aquestes activitats estan vehiculades principalment a través de la programació de l’Oficina Jove. Es realitzen tot tipus d'activitats i esdeveniments que volen incidir en les inquietuds i les necessitats dels joves de la comarca.

Tallers, excursions, concursos, casal jove... són alguns exemples de les activitats que es duen a terme dins el projecte de dinamització juvenil.

 

Espai Jove Creatiu

L’Espai Jove Creatiu és un projecte social, cultural, públic i gratuït que pretén dotar la comarca de l’Alt Empordà de diversos espais per a la pràctica de les arts escèniques i musicals en general.

Aquest espai està format, per una banda, per l’anomenat Espai Creatiu, on es realitzen diverses activitats vinculades a les arts escèniques, com la dansa o obres de teatre, i per l'altra, el Buc d’Assaig, on els grups de música jove realitzen pràctiques d’assaig i tallers musicals.

 

Trobareu informació més detallada de l'Àrea de Joventut al web www.empordajove.cat

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestació

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pagès, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electrònic

Horari
Matí:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.