ALBANYA.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

Les accions que es desenvolupen en el programa de participaci贸 juvenil i associacionisme tenen com a objectiu el foment de la ciutadania activa, la creaci贸 de l'esperit cr铆tic, la presa de decisions i l'augment de la implicaci贸 del jovent alt-empordan猫s en tot all貌 que els afecta o els interessa.

Des de l'脌rea de Joventut es creen els canals necessaris per tal d'arribar al m脿xim nombre de joves i per tal de fomentar-ne la participaci贸, tant de manera col路lectiva com individual.

S'articula en tres projectes diferents: el Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participaci贸 i el Projecte Europa Jove.

 

Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participaci贸

T茅 com a finalitat oferir informaci贸 i assessorament, aix铆 com la promoci贸 de processos participatius amb els joves i amb les entitats juvenils de la comarca.

  • Informaci贸 sobre els recursos adre莽ats a les entitats (subvencions, cursos...)
  • Assessorament i recursos per a la realitzaci贸 d'activitats i creaci贸 d'entitats
  • Formaci贸 espec铆fica
  • Organitzaci贸 d'activitats amb les entitats

Del Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participaci贸 se鈥檔 deriven les seg眉ents accions:

- Reunions d'entitats de la comarca

- Trobada d'entitats juvenils

- Assessorament per crear associacions i suport per a les existents

- Alberg d'entitats

- Jornades formatives per a entitats

- Informaci贸 i orientaci贸 sobre la realitzaci贸 de projectes, subvencions, etc.

- Projectes d'aprenentatge servei (combinen formaci贸 i voluntariat)

- Suport a les iniciatives juvenils

 

Projecte Europa Jove

Destinat a fomentar l'intercanvi de joves del nostre territori amb joves d鈥檃ltres pa茂sos i contextos socials diferents per tal de potenciar el coneixement i les capacitats del col路lectiu juvenil de l'Alt Empord脿.

Es realitzen diferents serveis i actuacions:

 

- Servei de Mobilitat Internacional

El Servei de Mobilitat Internacional t茅 per objectiu atendre i impulsar la mobilitat internacional dels joves alt-empordanesos.

Es dona informaci贸, orientaci贸 i assessorament sobre les diferents opcions de mobilitat europea i internacional a les quals poden optar (estudis, feina, pr脿ctiques laborals, voluntariat, turisme alternatiu...).

Es fa una atenci贸 individualitzada i adient a cada jove, amb el temps necessari per a con猫ixer els motius que el porten a voler fer una estada en un altre pa铆s, i es valora quina pot ser l'opci贸 m茅s adequada i que s'adapti m茅s al seu perfil professional.

 

- Programes Erasmus +

Durant el per铆ode 2014-2020 la Uni贸 Europea invertir脿 14.700 milions d'euros en el nou programa Erasmus+ d'ensenyament, formaci贸 professional, pol铆tiques de joventut i pr脿ctica de l'esport. El programa t茅 per objectiu millorar les possibilitats que tenen els joves de trobar feina i permetre'ls alhora desenvolupar la seva personalitat. Tamb茅 pret茅n ajudar els nostres sistemes d'ensenyament i de formaci贸 professional a oferir un ensenyament que proporcioni als joves les compet猫ncies necess脿ries per poder incorporar-se a la societat i al mercat de treball.

En presentar un projecte, es pot aconseguir finan莽ament per fer activitats relacionades amb l'ensenyament, la formaci贸 professional, les pol铆tiques de joventut o la pr脿ctica de l'esport.

Des d'aquest servei assessorem les entitats del territori per tal de donar a con猫ixer els recursos, els programes i les subvencions que s鈥檕fereixen des de les estructures europees per tal de fomentar i impulsar la mobilitat dels joves (oportunitats d'estudi, formaci贸, experi猫ncia laboral i voluntariat a l'estranger).

Si formes part d'una entitat o instituci贸 de la comarca que treballa amb joves i has pensat a presentar un projecte d'Erasmus + o vols con猫ixer quines oportunitats et pot oferir, des de l'脌rea de Joventut et podem orientar i assessorar.

 

Per a m茅s informaci贸:

脌rea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿-Oficina Jove de l'Alt Empord脿, c. Anicet de Pag猫s, 2, Figueres 972673728 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A Internet:

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/participacio_i_solidaritat/erasmus/
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_es.htm

 

- Servei Voluntari Europeu (SVE)

El Consell Comarcal de l'Alt Empord脿 est脿 acreditat com a entitat del Servei de Voluntariat Europeu en el marc del programa Erasmus +. El SVE 茅s un programa de la Uni贸 Europea que es desenvolupa en els 脿mbits de l鈥檈ducaci贸, la formaci贸, la joventut i l鈥檈sport.

El SVE ofereix als joves l鈥檕portunitat de contribuir en la tasca di脿ria d鈥檕rganitzacions que s鈥檕cupen de la informaci贸 i les pol铆tiques en l鈥櫭爉bit de joventut, del desenvolupament personal i socioeducatiu dels joves, de la implicaci贸 civil, de l鈥檃ssist猫ncia social, de la inclusi贸 dels col路lectius desafavorits, del medi ambient, dels programes d鈥檈ducaci贸 no formal, de la cooperaci贸 al desenvolupament, etc.

Hi poden participar joves d鈥檈dats compreses entre els 17 i 30 anys, amb resid猫ncia legal en un pa铆s participant del programa o en un dels pa茂sos socis.

Amb la seva participaci贸, en el SVE els joves adquireixen una s猫rie d'habilitats i coneixements de gran import脿ncia en el context personal i professional. Aquest proc茅s 茅s reconegut per la Comissi贸 Europea amb un certificat que l'acredita: el Youthpass.

El programa subvenciona cada jove participant amb un m脿xim del 90% del cost total de les despeses (viatge, allotjament, manutenci贸, asseguran莽a, curs de llengua i diners de butxaca).


Des del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿 assessorem els joves interessats, donem informaci贸 del programa, ajudem a trobar el projecte que pugui ser m茅s adient i l'entitat d'acollida del pa铆s escollit . Tamb茅 duem a terme totes les gestions administratives necess脿ries.


Per a m茅s informaci贸:

 脌rea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿-Oficina Jove de l'Alt Empord脿, C. Anicet de Pag猫s, 2, Figueres 972673728 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / www.empordajove.cat

A Internet:

http://www.juventudenaccion.injuve.es/acciones/voluntariadoeuropeo/?__locale=es
http://europa.eu/youth/es
http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/voluntariat_a_l_estranger/

 

- Realitzaci贸 de projectes de mobilitat per a joves

 - Jornada de mobilitat internacional

El seu objectiu 茅s donar a con猫ixer experi猫ncies de joves que ja han realitzat alguna estada en algun pa铆s.

 - Activitats de car脿cter informatiu i de difusi贸 com xerrades a instituts i espais joves de la comarca.

 - Projectes d'intercanvis internacionals

 - Iniciatives transfrontereres (Eurodistricte, Euroregi贸, Comunitat de Treball del Pirineu)

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestaci贸

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pag猫s, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electr貌nic

Horari
Mat铆:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.