NAVATA.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

El Programa de salut juvenil compta amb el suport de la Taula de Salut Juvenil i s鈥檋a desenvolupat d鈥檃cord amb els objectius i els programes previstos inicialment i amb criteris de realisme, d鈥檈fici猫ncia, d鈥檈fic脿cia i de participaci贸.

Cal destacar la coordinaci贸 dels diferents agents de salut, les actuacions en mat猫ria de salut juvenil, un fet singular i molt positiu per a la comarca, i la participaci贸 dels joves en els diferents programes d鈥檈ducaci贸 en salut que realitzem. Les accions impulsades, dirigides sobretot a promoure els h脿bits saludables entre la poblaci贸 juvenil de l鈥橝lt Empord脿, s贸n l鈥檕bjectiu prioritari del projecte i han abordat aspectes com l鈥檃limentaci贸 saludable, el consum responsable, la sexualitat, el treball en salut entre iguals o la informaci贸 en salut.

 

Campanya d'alimentaci贸 jove

Som conscients de la import脿ncia de l'alimentaci贸 en el creixement, en el rendiment escolar, en el desenvolupament corporal i mental, i en la salut i el benestar dels joves. Per aix貌 desenvolupem una campanya sobre alimentaci贸 saludable, amb la finalitat de millorar els h脿bits saludables i el comportament alimentari dels joves de la comarca de l鈥橝lt Empord脿

Creiem que l'adquisici贸 d'h脿bits saludables en l'edat escolar 茅s b脿sica, no nom茅s per la necessitat d'educar en la salut, sin贸 tamb茅 per a la prevenci贸 de malalties i problemes com el sedentarisme, la ingesta compulsiva, etc.

En aquesta campanya, que est脿 dirigida especialment als joves que cursen 3r i 4t d鈥橢SO, hi poden participar tots els instituts de la comarca.

L鈥檃ctivitat de la campanya t茅 lloc a l'Escola d'Hostaleria de l鈥橝lt Empord脿 i consisteix en un mat铆 de formaci贸 especialitzada sobre nutrici贸 i sobre els diferents tipus de dietes mitjan莽ant xerrades, tallers i la presentaci贸 d'un audiovisual. La jornada acaba amb un dinar pedag貌gic a la mateixa Escola d'Hostaleria.

 

Objectius de la Campanya d'alimentaci贸 saludable

  • Aconseguir que els joves reflexionin i prenguin consci猫ncia sobre la import脿ncia de l'alimentaci贸 en salut i sobre creixement psicof铆sic.
  • Informar els sobre els valors i l'aportaci贸 energ猫tica dels aliments.
  • Sensibilitzar els joves en els temes d'alimentaci贸, diet猫tica i nutrici贸.
  • Prevenir malalties i trastorns en la conducta aliment脿ria dels joves mitjan莽ant la pr脿ctica d'una dieta variada, equilibrada, suficient i agradable.

 

Agent jove de salut

  1. Es tracta de formar en salut adolescents de l'Alt Empord脿, entre 15 i 19 anys, com a agents joves de salut per tal de capacitar-los perqu猫 puguin intervenir en grups i individualment (de jove a jove).
  2. Aquesta figura est脿 concebuda perqu猫 ajudi a prevenir possibles conductes de risc entre els joves en l'脿mbit de la salut. La seva tasca 茅s la de traslladar informaci贸 i oferir pautes d'actuaci贸 davant de problem脿tiques relacionades amb conductes no saludables i consums de risc.

 

Prevenci贸 en salut i pel consum responsable

Aquest projecte se centra en un seguit d'accions de prevenci贸 en salut per tal d'incidir en els h脿bits i consums responsables entre el jovent.

Normalment es fa a trav茅s de campanyes divulgatives i de sensibilitzaci贸, tallers pedag貌gics, xerrades, activitats comunit脿ries i participatives, punts liles en zones d鈥檕ci nocturn, edici贸 de material divulgatiu...

 

Servei InfoSex

脡s un servei de prevenci贸, informaci贸 i capacitaci贸 sobre tem脿tiques de sexualitat i afectivitat per a joves de la comarca. Es vehicula a trav茅s de diferents formats: atenci贸, suport, assessorament i derivaci贸 directa.

Tamb茅 s'ofereix el servei d'acompanyament a joves i adolescents de la comarca en la salut psicoafectiva i sexual a trav茅s de p铆ndoles informatives, un cicle de xerrades i les atencions personalitzades. Aquest servei va a c脿rrec dels professionals de joventut de l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿 i de professionals de l'equip d'Atenci贸 a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR Alt Empord脿).

Actuacions del servei:

- P铆ndoles informatives

Cada primer i tercer dimecres de mes, de 18.30 a 19.30 h, a l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿

- Vermuts InfoSex

Un dissabte al mes, les xerrades vermut pretenen oferir un espai confortable i de proximitat per apropar-nos a conceptes que giren al voltant les diferents tem脿tiques relacionades amb el sexe i la sexualitat, l'afectivitat, els mites, els rols associats, el desig i la seducci贸, les viol猫ncies sexuals...

- Atenci贸 personalitzada

Cada primer i tercer dimecres de mes, presencialment, a l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿. Tamb茅 a trav茅s de WhatsApp +34 697 143 910 o b茅 a trav茅s del correu Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestaci贸

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pag猫s, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electr貌nic

Horari
Mat铆:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.