ORDIS.png

Carta de Serveis

Twitter Joventut

El Programa de salut juvenil compta amb el suport de la Taula de Salut Juvenil i s’ha desenvolupat d’acord amb els objectius i els programes previstos inicialment i amb criteris de realisme, d’eficiència, d’eficàcia i de participació.

Cal destacar la coordinació dels diferents agents de salut, les actuacions en matèria de salut juvenil, un fet singular i molt positiu per a la comarca, i la participació dels joves en els diferents programes d’educació en salut que realitzem. Les accions impulsades, dirigides sobretot a promoure els hàbits saludables entre la població juvenil de l’Alt Empordà, són l’objectiu prioritari del projecte i han abordat aspectes com l’alimentació saludable, el consum responsable, la sexualitat, el treball en salut entre iguals o la informació en salut.

 

Campanya d'alimentació jove

Som conscients de la importància de l'alimentació en el creixement, en el rendiment escolar, en el desenvolupament corporal i mental, i en la salut i el benestar dels joves. Per això desenvolupem una campanya sobre alimentació saludable, amb la finalitat de millorar els hàbits saludables i el comportament alimentari dels joves de la comarca de l’Alt Empordà

Creiem que l'adquisició d'hàbits saludables en l'edat escolar és bàsica, no només per la necessitat d'educar en la salut, sinó també per a la prevenció de malalties i problemes com el sedentarisme, la ingesta compulsiva, etc.

En aquesta campanya, que està dirigida especialment als joves que cursen 3r i 4t d’ESO, hi poden participar tots els instituts de la comarca.

L’activitat de la campanya té lloc a l'Escola d'Hostaleria de l’Alt Empordà i consisteix en un matí de formació especialitzada sobre nutrició i sobre els diferents tipus de dietes mitjançant xerrades, tallers i la presentació d'un audiovisual. La jornada acaba amb un dinar pedagògic a la mateixa Escola d'Hostaleria.

 

Objectius de la Campanya d'alimentació saludable

  • Aconseguir que els joves reflexionin i prenguin consciència sobre la importància de l'alimentació en salut i sobre creixement psicofísic.
  • Informar els sobre els valors i l'aportació energètica dels aliments.
  • Sensibilitzar els joves en els temes d'alimentació, dietètica i nutrició.
  • Prevenir malalties i trastorns en la conducta alimentària dels joves mitjançant la pràctica d'una dieta variada, equilibrada, suficient i agradable.

 

Agent jove de salut

  1. Es tracta de formar en salut adolescents de l'Alt Empordà, entre 15 i 19 anys, com a agents joves de salut per tal de capacitar-los perquè puguin intervenir en grups i individualment (de jove a jove).
  2. Aquesta figura està concebuda perquè ajudi a prevenir possibles conductes de risc entre els joves en l'àmbit de la salut. La seva tasca és la de traslladar informació i oferir pautes d'actuació davant de problemàtiques relacionades amb conductes no saludables i consums de risc.

 

Prevenció en salut i pel consum responsable

Aquest projecte se centra en un seguit d'accions de prevenció en salut per tal d'incidir en els hàbits i consums responsables entre el jovent.

Normalment es fa a través de campanyes divulgatives i de sensibilització, tallers pedagògics, xerrades, activitats comunitàries i participatives, punts liles en zones d’oci nocturn, edició de material divulgatiu...

 

Servei InfoSex

És un servei de prevenció, informació i capacitació sobre temàtiques de sexualitat i afectivitat per a joves de la comarca. Es vehicula a través de diferents formats: atenció, suport, assessorament i derivació directa.

També s'ofereix el servei d'acompanyament a joves i adolescents de la comarca en la salut psicoafectiva i sexual a través de píndoles informatives, un cicle de xerrades i les atencions personalitzades. Aquest servei va a càrrec dels professionals de joventut de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà i de professionals de l'equip d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR Alt Empordà).

Actuacions del servei:

- Píndoles informatives

Cada primer i tercer dimecres de mes, de 18.30 a 19.30 h, a l'Oficina Jove de l'Alt Empordà

- Vermuts InfoSex

Un dissabte al mes, les xerrades vermut pretenen oferir un espai confortable i de proximitat per apropar-nos a conceptes que giren al voltant les diferents temàtiques relacionades amb el sexe i la sexualitat, l'afectivitat, els mites, els rols associats, el desig i la seducció, les violències sexuals...

- Atenció personalitzada

Cada primer i tercer dimecres de mes, presencialment, a l'Oficina Jove de l'Alt Empordà. També a través de WhatsApp +34 697 143 910 o bé a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
situacio4.jpg
Lloc de prestació

Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut
C/ Anicet de Pagès, 2
17600 Figueres
Tel. 972673728
correu electrònic

Horari
Matí:
dilluns a divendres, 9-14 h.
Tarda:
dilluns a divendres, 16-18 h.

Horari estiu
1 juliol a 31 d'agost
dilluns a divendres, 9-14 h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.