CISTELLA.png

Carta de Serveis

A principis d’enguany es varen iniciar les negociacions per mancomunar els serveis d’habitatge per tal de donar una cobertura dels mateixos a escala comarcal. Per tal de realitzar una transició el més àgil possible, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, han signat un conveni, el qual ha permès oferir els serveis a escala comarcal.

Els serveis que actualment s’ofereixen des de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) són els següents:

  • Cèdules d’Habitabilitat per acreditar el compliment dels nivells mínims d’habitabilitat exigibles als habitatges, tant de nova ocupació (cèdula de nova ocupació), com d’habitatge usat (cèdula d’habitatge usat).
  • Registre de sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial al qual s’han d’inscriure totes les persones que desitgin optar a un habitatge de protecció oficial.
  • Programa Mediació per al Lloguer Social, en el qual el propietari disposa d’una assegurança de defensa jurídica i per cobrir desperfectes de l’habitatge de forma gratuïta i el llogater pot optar a l’habitatge a un preu per sota del mercat lliure.
  • Tramitació i gestió dels Ajuts Permanents per al pagament del lloguer, renovació de l’ajut per a antics perceptors de la prestació.
  • Gestió de la Renda Bàsica d’Emancipació, prestació adreçada als joves d'entre 22 i 30 anys per ajudar-los a pagar el lloguer del seu habitatge habitual. Recordem que des del gener del 2012, la convocatòria és tancada i només es gestionen els canvis i les incidències dels expedients vigents.
  • Tramitació de documentació per sol·licitar l’Ofideute, servei d’informació i assessorament adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris.
  • Tramitació de documentació per Ajuts Personalitzats d’Especial d’Urgència (lloguer/hipoteca), un ajut a persones amb rebuts impagats de lloguer o d'amortització del préstec hipotecari amb ingressos baixos o moderats.
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (BORSA D'HABITATGE INFO PROPIETARIS i LLOGATERS.pdf)Borsa d'habitatge informació propietaris i llogaters[ ]1465 kB
Descarregar aquest arxiu (Subvencio diputacio 2020.pdf)Subvenció Diputació 2020[subvenció per a la gestió de les polítiques socials d'habitatge en l'àmbit comarcal]577 kB

Ràtio: 4 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles inactives
 
Cita prèvia
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres

ATENCIÓ SERVEI CEDÚLES I REHABILITACIÓ:
Previa cita a:
Tel. 972503088 (ext. 157)
correu electrònic

Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088 (ext.421 i 423)
correu electrònic

Horari Servei Habitatge:
De dilluns a dijous de 9h a 14h.

ATENCIÓ SERVEI CEL.LULES I REHABILITACIÓ:
Previa cita a:
Tel. 972503088 (ext. 157)
correu electrònic

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.