ALBANYA.png

Carta de Serveis

Les comarques gironines ofereixen un extens catàleg d’elements patrimonials i naturals, molts dels quals són inaccessibles, estan tancats o ubicats en espais molts aïllats, malgrat la seva perfecta integració en el paisatge i la seva consideració de recurs patrimonial, amb un alt valor turístic. En aquest sentit, existeixen actuacions molt individualitzades, locals, puntuals i no massa coordinades per donar a conèixer aquest patrimoni.

Per altra banda, també existeixen diverses xarxes d’itineraris i camins per a ésser utilitzats com a atractiu turístic per se, i com a infraestructura de mobilitat amable, atractiva i slow per part dels turistes de les comarques gironines, per bé que sovint aquestes xarxes no estan connectades, utilitzen sistemes de senyalització diversos, etc.

Finalment, en el territori podem trobar moltes xarxes organitzatives que aglutinen molts dels agents de la quàdruple hèlix del sector, i que cobreixen o bé una part del territori, o bé aglutinen els agents d’un determinat àmbit. Però a vegades compten amb estructures febles, sense connexió entre elles i que no poden desplegar amb tota la seva eficàcia els recursos adients per a acompanyar el sector en l’adaptació al canvi i en la creació de productes i serveis innovadors.

 L’estratègia RIS3CAT d’especialització global, territorial i sectorial de la demarcació de Girona es desplega a través dels PECT i amb el finançament establert en el Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020. Aquesta estratègia s’articula, entre d’altres, a través d’un àmbit d’especialització sectorial en matèria de Turisme, per al qual es va fixar el següent objectiu estratègic:

Millora del treball en xarxa de les destinacions turístiques, l’ús de les noves tecnologies per posar en valor i fer més accessible el patrimoni cultural i natural gironí, així com la connexió de les xarxes de camins, tot fomentant un ús sostenible i compatible amb la resta d’activitats econòmiques, que permetin la diversificació, diferenciació amb d’altres destinacions i desestacionalitzin l’activitat turística.

 El PECT Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa tradueix aquest objectiu estratègic en actuacions que posaran en valor el patrimoni natural i cultural, la connexió de les xarxes de camins, el treball en xarxa i l’ús de les noves tecnologies, i afavoriran la participació i la cooperació dels agents turístics, tot fomentant un ús sostenible i compatible amb la resta d’activitats econòmiques, de manera que permetin la diversificació i diferenciació respecte d’altres destinacions i la desestacionalització de l’activitat turística.

 Els àmbits d’actuació que desplegarà el projecte són:

  •  la creació d'una xarxa de Camins Intel·ligents i Accessibles
  •  la creació d’una sèrie de propostes per fer el patrimoni cultural i natural més accessible i per a facilitar-ne la interpretació als turistes
  •  el disseny i implementació d’un model de gestió més eficient de les destinacions turístiques que incorpori la participació activa dels agents i el desenvolupament d’eines d’innovació oberta. Alhora, es desenvoluparà un interfície pensada per millorar l’experiència dels turistes un cop són al territori.

Les institucions participants en el projecte són: la Diputació de Girona, el Campus Turisme de la Universitat de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Cadascuna d’elles gestiona una operació emmarcada en el projecte. L’operació que gestiona el Consell Comarcal de l’Alt Empordà té el codi GO03-0022054 i un pressupost de 308.704,32 €, dels quals el fons FEDER n’aporta 137.574,76 i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà els restants 171.129,56 €. Per a fer front a aquesta despesa, el Consell compta amb una subvenció de la Diputació de Girona de 68.787,38 €.

 

Enllaços als projectes:

SENYALITZACIÓ DE NOUS CAMINS DE CONNEXIÓ DE LA XARXA DE SENDERS ITINERÀNNIA AMB EL BAIX EMPORDÀ, EL GIRONÈS I EL PLA DE L’ESTANY

Exposició al públic fins el dia 14 de març de 2020

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Memòria.pdf)Memòria.pdf[ ]1183 kB

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Clerch i Nicolau. 4
17600 Figueres
Tel. 972503088
correu electrònic

Horari d'atenció:
De 9h a 14h.

Web Empordà Turisme
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.